Palveluseteli­palvelut

Etusivu » Palvelumme » Palvelusetelipalvelut

Palvelusetelipalvelut

Palvelusetelien tarkoituksena on lisätä kuntalaisen valinnanvapautta, parantaa kuntalaisten palvelujen saatavuutta sekä edistää julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä.

Henkilökohtaisen avun palveluseteli:
Henkilökohtaisen avun palvelusetelin käyttäjinä ovat vaikeavammaiset asiakkaat, jotka tarvitsevat apua päivittäisissä toimissa kotona (peseytyminen, pukeutuminen, ruokailu) tai kodin ulkopuolella (saattaminen ja asiointiapua). Asiakkaat voivat olla monin eri tavoin vammaisia henkilöitä (liikuntavamma, näkövamma, etenevä sairaus kuten MS., kehitysvamma tms.). Avuntarve ei tule johtua pääasiassa ikääntymiseen liittyvistä sairauksista ja toimintarajoitteista.

Palveluseteli perustuu aina viranomaispäätökseen, jossa asiakkaalle myönnetään palveluseteli joko osaksi henkilökohtaisen avun palvelukokonaisuutta.

Asiakas (tai asiakas ja hänen edustajansa) määrittelee tarvitsemansa avun palvelua tilatessaan. Palveluseteliä käyttävät vammaiset henkilöt ohjaavat avustajana toimivaa henkilöä toivotuissa työtehtävissä.

Omaishoidon palveluseteli:

Omaishoidon tuella tarkoitetaan vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä kotioloissa omaisen tai muun hoidettavalle läheisen henkilön avulla. Palveluseteli on yksi tapa järjestää omaishoitajan lakisääteisen vapaan aikainen korvaava hoito. Palvelusetelillä omaishoitaja voi ostaa esimerkiksi, kotiin annettavia hoivapalveluja, fysioterapiapalveluja sekä tukipalveluja.

Palvelut, joita palvelusetelillä voi hankkia:

Kotihoidon tukipalvelut, kaikki avustamis- ja siivouspalvelut sekä sosiaalista kanssakäymistä edistäviä palvelut, kuten ulkoiluapu ja virkistystoiminta

Lapsiperheiden kotipalvelun palveluseteli:

Lapsiperheiden kotipalvelu on kunnan myöntämää konkreettista apua lapsiperheen arkeen, kuten lastenhoitoa ja kasvatusta tai auttamista kotitöissä. Sen avulla pyritään tunnistamaan, ehkäisemään ja helpottamaan perheiden pulmia mahdollisimman ajoissa. Lapsiperheiden kotipalvelu on tarkoitettu kaikenlaisille perheille. Voit hakea sitä esim. uupumuksen vuoksi, synnytyksen jälkeen, kun vauva valvottaa tai eron jälkeen.

Kysy palvelusetelistä neuvolasta tai oman asuinalueesi kotipalvelusta. Palveluseteli on rahanarvoinen ja voit käyttää sitä maksuvälineenä kun tilaat palvelua palveluntuottajalta. Palvelusetelin arvo vaihtelee kuntakohtaisesti. Asiakkaalle jää maksettavaksi omavastuu.

Palvelumme ovat saatavilla seuraavilla alueilla:

Etelä-Karjalassa Lappeenranta, Imatra, Lemi, Luumäki, Parikkala,
Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale ja Taipalsaari.
Kymenlaaksossa Kouvola, Kotka, Hamina, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.
Itä-Uudellamaalla Loviisa, Porvoo, Askola, Sipoo, Pukkila, Myrskylä ja Lapinjärvi.
Keski-Uudellamaalla Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää, Mäntsälä, Pornainen ja Nurmijärvi.

Olemme yhteistyökumppani Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Keski-Uudenmaan
ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueiden kanssa.

Kysyttävää palvelusta?

Oletko kiinnostunut tarjoamastamme palvelusta ja haluaisit saada lisätietoa?
Voit olla meihin helposti yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla.

Puh. 040 584 8430 - Sähköposti toimisto@hyvinvointiakotiin.fi

Tarkemmat palvelualueiden yhteystiedot löydät yhteystiedot-sivuiltamme.

Tarjoamamme palvelusetelipalvelut:

Henkilökohtainen apu

Kotihoito

Lapsiperhepalvelut